verbouwing

 

2011 VB

Woning met dokterspraktijk breidt uit in stal

 

Een nieuwe inkomhal met trap achter de woning plaatsen brengt nieuwe mogelijkheden:

- in de stal wordt de keuken en leefruimte ondergebracht, aansluitend op de tuin

- op de hooizolder komt een speelruimte en slaapkamers voor de kinderen

- de bestaande woning krijgt een dokterspraktijk op het gelijkvloers

- op de verdieping is plaats voor een master bedroom (slaapkamer - dressing - badkamer)

 

architect tom roovers bvba

 

2016 CVDB

Drieling in ere hersteld

 

Drie kleine woningen met dezelfde gevel zijn in de loop van de geschiedenis misvormd.

Een serie koterijen maakt plaats voor kwalitatieve leefruimtes.

In het volume onder zadeldak worden de slaapkamers en technische ruimten ingericht, drie keer volgens hetzelfde plan.

Enkel in de gevel worden verschillende materialen toegepast opdat de drie wooneenheden zich van elkaar onderscheiden en het straatbeeld boeiend blijft.

(in uitvoering)

 

2015 BR

Veranda wordt leefkeuken

 

Een veranda is onvoldoende kwalitatief en sluit niet aan bij de woonruimte.

Enkele kleine ingrepen herstellen de relatie tussen de binnen- en buitenruimten.

Een leefkeuken is de connectie tussen beide. De achterbouw wordt geïsoleerd en aangekleed met vezelcementplaat.

 

 

2015 RD

Vrijstaande woning krijgt nieuwe leefruimte

 

Een vrijstaande woning in landbouwgebied, met een ondermaatse achterbouw,

krijgt een nieuwe leefkeuken èn een hobbyruimte in de kelder.

Vertrekkend van de functionaliteit, maar met respect voor de landelijke stijl.

(in uitvoering)

 

2014 HVI

Renovatie woning boven restaurant .

 

In een oud pand moet de boven- en zolderverdieping gerenoveerd en uitgebreid worden,

terwijl het restaurant blijft draaien en de uitbaters er blijven wonen.

Aan de achterzijde wordt het onderste deel van het grote zadeldak gelift tot een plat dak om volwaardige kamers te bekomen.

Hier bovenop komt een dakterras, aansluitend op de master bedroom onder het dak en onder de kerktoren.

 

2013 RP

Bungalow krijgt kinderen

 

In een oude houtskelet bungalow is te weinig plaats voor een groeiend gezin.

Aan de straatzijde krijgt hij een vreemde buur: een witte doos, met op tuinniveau een tuinberging en wasplaats,

op de verdieping een wc, doucheruimte en twee slaapkamers.

De bestaande garage wordt een speelkamer en een bijkeuken.

 

2013 LV

Uitbreiding met hangende keuken

 

De bestaande keuken krijgt weinig licht en heeft geen zicht op de tuin.

Een hypermoderne, lichte aanbouw maakt aan drie zijden contact met de tuin en biedt plaats aan een ontbijtterrasje.

(project werd jammer genoeg afgeblazen)

 

 

2013 HP

Driegevelwoning met nieuwe achterbouw

 

De bestaande achterbouw kent vochtproblemen en sluit de woning af van de tuin.

Tegen de buur komen technische functies (wc, wasplaats, tuinberging).

Aansluitend op de eetplaats komt een leefkeuken met terras.

Een lichtstraat trekt daglicht tot in de eetplaats, een muur schermt het terras af van de buren.

De werken werden grotendeels door de bouwheer uitgevoerd.

 

2013 HVE

Vrijstaande woning krijgt uitbreiding in de hoogte

 

Een uitbreiding is niets steeds naar achteren en niet steeds modern:

in dit project werd het dak gelift om plaats te maken voor drie slaapkamers en een badkamer.

De stijl van de woning bleef gerespecteerd (gevel nog te schilderen).

 

2013 VOF

Uitbreiding links en achter

 

Een kleine achterbouw blokkeert elk contact van de woning met de tuin.

Ze wordt vervangen door een leefruimte met open keuken, zodat de zon op elk moment van de dag binnen schijnt.

De woning krijgt een nieuw dak, ook de gevels worden ingepakt met isolatie en leien in halfsteens verband.

Links komt een volume over twee verdiepingen, met beneden wc, vestiaire en bijkeuken en boven wc, bergkast en badkamer.

 

 

 

2012 BR

Uitbreiding met voorbouw

 

Een zeer specifiek terrein vraagt een alternatieve oplossing. De woning staat onderaan een enorme talud.

Daarom wordt het dak gelift, zodat er onder gewoond kan worden, en komen de slaapkamers onderaan te liggen.

Het volume wordt ingepakt met isolatie en keramische pannen.

De verbinding met de vooruitspringende buur wordt gemaakt met een bjikomend volume, waarin een kantoor kan.

 

 

2012 HVG

Uitbreiding tot zorgwoning

 

Uitbreiding van een vrijstaande woning met een gelijkvloerse leefunit (badkamer, slaapkamer),

rolstoeltoegankelijk en in contact met tuin en terras..

 

 

2012 GL

Renovatie van gelijkvloers

 

De achterbouw wordt vernieuwd, maar ook de inkom en de tuin krijgen een facelift.

De leefruimtes krijgen ingebouwde kasten met verschillende functies (bureau/vestiaire, wasplaats/berging, keuken).

 

 

2011 SVL

Uitbraak langs tuinzijde

 

Aan de tuinzijde blijkt de keuken te klein en de zithoek te diep.

De zitput wordt gedempt , de achtergevel gaat eruit en er wordt een volume achter de woning gezet.

Kenmerkend is de lange lichtstraat en het grote schuifraam, dat de tuin verbindt met de woonruimte.

 

 

2010 RB

Hoeve wordt omgevormd tot drie woningen

 

De oorspronkelijke woning wordt enkel gerenoveerd, ernaast wordt het bakhuis een kleine huurwoning.

Dan blijven er de ruimtes over die als schuur dienden, waar bureau en slaapkamers in gebracht worden,

rond een trappenhal diet daglicht in de woning zuigt.

De achterliggende stallen worden de leefruimte, aansluitend bij het achterliggende valleilandschap.

De poort in de voorgevel krijgt een echo doorheen de woning.

 

De hoevestijl in de gevels wordt bewaard, enkel de inkompoort en de achtergevel krijgen een strakker uitzicht met een Thermowood-beplanking.